Vanberg ny SU i Gestrikland

Gestrikland har rekryterat en ny Spelarutbildare för pojkar.

Andreas Vanberg – som senaste åren haft samma position i Stockholm – tillträder sin nya tjänst 1 augusti.

Efter 5 år på Stockholms Fotbollförbund som ansvarig Spelarutbildare och även Distriktsförbundskapten för pojkar är Andreas Vanberg nu klar för uppdraget i Gestriklands Fotbollförbund. Vanberg har även haft många uppdrag för Svenska Fotbollförbundet och arbetar även för Juventus.

Hur är känslan inför nya uppdraget?

"Roligt att få frågan och oerhört stimulerande att köra igång med arbetet. Jag har alltid haft ett gott öga till Gävle och Gestrikland både som stad, landskap och fotbollsmässigt. Här finns flera gedigna fotbollsmänniskor med hög kompetens som jag ser fram emot att arbeta med. Tillsammans är jag övertygad om att vi kan utveckla verksamheten vidare."

Hur kommer du arbeta med Spelarutbildningen?

"Jag hade en fantastisk resa under åren i Stockholm med positiv satsning och nytänkande inom spelarutbildning som också resulterade i stor framgång. Många av spelarna vi arbetade med har lyckats ta steget att bli svenska elitspelare, utlandsproffs och även landslagsspelare. Min absoluta målsättning är att Gestrikland ska ha högsta kvalité och vara ledande i landet inom Spelarutbildning och då menar jag att både stimulera de som vill bli elitspelare men också ge bästa utbildning och vägleda bredden för att spela fotboll länge. Min övertygelse är att det går att få ännu större effekt av ett proffsigt arbete i ett distrikt med mindre antal spelare."

Hur insatt är du i fotbollen i distriktet?

"Rätt bra måste jag säga. Jag har flera vänner och kollegor från Gävle och följer redan nu fotbollen både på plats och genom lokalpressen. Det finns härliga förutsättningar i Gestrikland både när det handlar om att ha elitlag i området men också att fler ska spela fotboll på distriktets alla underbara anläggningar där det verkligen doftar både fotbollsanda och naturgräs" avslutar Vanberg.

Andreas Vanberg - kontaktuppgifter

Anders Nordén, kanslichef Gestriklands Fotbollförbund, vill även passa på att tacka tidigare SU Stefan Söderholm för ett mycket bra jobb.
Samt önska Andreas stort lycka till i framtida uppdraget som SU pojk Gestrikland.

Andreas Vanberg

Foto - John Hellström