1:a september regeln

Nu är det hög tid att påminna om 1 september-regeln.

Föreningar bör göra klart eventuella spelaröergångar på spelare som ska spela i representationslag i höst - läs mer här.

Om övergångsanmälan eller ansökan om speltillstånd inkommit till SvFF den 1 september eller senare får spelare inte delta i den nya föreningens representationslag eller övriga lag i representationsserierna under resterande del av den innevarande säsongen. Detsamma gäller för nyregistrerade spelare registrerade efter den 4 september, spelare som begärt spelklarhet eller vars avtal efter professionell övergång träder i kraft efter den 4 september, om spelaren lånas ut till en ny förening eller om spelaren under övergångstiden efter den 4 september deltagit i bindande match för sin tidigare förening.

Representationsbestämmelser 2020

4 kap. 3§ (sida 13)