Gästriklands Idrottsgala 2018

Den 12 april är det dags för Gästriklands Idrottsgala – en kväll där vi hyllar våra egna utövare och eldsjälar inom idrotten. På scenen varvas prisutdelningar med en fantastisk show. På golvet sitter flera av distriktets idrottsprofiler från förr och nu tillsammans med representanter och medlemmar från det lokala näringslivet och föreningslivet.

Galan arrangeras av Göransson Arena och Mittmedia samt de fyra kommunerna Sandviken, Gävle, Ockelbo och Hofors. Viktiga samarbetspartners är också Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gävleborg.

Priskategorier

Under kvällen ska priser delas ut i nedan kategorier. Finalister tas fram av Mittmedia. Därefter utses vinnare av jurygrupper bestående av kommunrepresentanter, Mittmedias sportredaktion och lokala idrottsprofiler.

Kategorier

 • Årets lag
 • Årets prestation
 • Årets eldsjäl
 • Årets ledare
 • Årets idrottsman
 • Årets idrottskvinna
 • Årets nykomling
 • Årets förening
 • Årets idrottsarrangemang
 • Årets ungdom/junior
 • Årets idrottsprofil

Mittmedias pris

Mittmedia kommer att dela ut ett eget pris. Där behöver de din hjälp att ta fram en vinnare. Mer information kommer inom kort.

Kvällens program

Exakta tider presenteras närmare evenemanget.

 • 16.30 Dörrarna öppnar för middagsgäster
 • 16.30 Mingel i förrummet
 • 17.30 Gästerna visas till sina bord
 • 18.00 Middag med underhållning
 • 19.30 Insläpp för läktarbiljetter
 • 20.00 Galashow med prisutdelningar inleds
 • 22.30 Galashow avslutas
 • 22.30 Efterfest med DJ (Enbart för middagsgäster. Åldersgräns 18 år)
 • 01.00 Arenan stänger. Tack för den här gången!

Biljetter

Nedan kan du se vilka olika typer av biljettkategorier som finns.

Föreningsbiljetter

Föreningsbiljetterna riktar sig till dig som är utövare på seniornivå, ledare eller dig som arbetar inom föreningslivet, kanske som styrelsemedlem, kanslipersonal, materialare, etc. Villkoret för att får köpa en föreningsbiljett är att du är en aktiv medlem i en förening. Mer information om hur du köper föreningsbiljetter skickas ut till samtliga föreningar i Gästrikland.

Läktarbiljetter

En läktarbiljett kommer att kosta ca 100 kronor och riktar sig till dig som inte köper förenings- eller företagsbiljett. Vi rekommenderar att föreningsmedlemmar som inte är utövare på seniornivå, ledare eller på annat sätt arbetar med idrott köper läktarbiljetter. Kanske är ni ett ungdomslag som vill kika på när era seniorer får pris eller stolta föräldrar, kompisar och syskon till någon nominerad. Då är dessa biljetter för er! Läktarbiljetter till galan kommer att släppas inom kort.

Partnerpaket

Galan blir en unik mötesplats där föreningslivet möter näringslivet! Ta chansen och mingla och nätverka med flera av Gästriklands föreningar. Som företag kan du välja mellan olika partnerpaket alternativt enskilda biljetter. Vill du ha mer information om de olika partnerpaketen eller vill ditt företag köpa enskilda företagsbiljetter, kontakta Anna-Karin Sågström på 026-24 13 06 eller anna-karin.sagstrom@goranssonarena.se

Åldersgräns

Föreningsbiljetterna riktar sig till utövare på seniornivå samt till ledare och övrig personal som arbetar med idrott. Då vi vet att man i en del idrotter tävlar på seniornivå vid en relativt ung ålder har vi inte satt någon bestämd åldersgräns på föreningsbiljetterna. Däremot rekommenderar vi att aktiva barn och ungdomar under 15 år köper läktarbiljetter. Vi ser också att de mellan 15-17 år som köper föreningsbiljett går med vuxet sällskap.

Läktarbiljetterna har ingen åldersgräns. Däremot finns en rekommenderad ålder på 13 år vid alla våra konserter på grund av ljudnivån.

På efterfesten är åldersgränsen 18 år.

Funktionshinder eller rullstolsburen

För dig som köper förenings- eller partnerbiljett krävs ingen särskild biljett.

Särskilda läktarplatser kommer att finnas för försäljning. Du har rätt att ta med en ledsagare gratis. Biljetter släpps inom kort.

Parkering

Parkeringen framför arenan tar bara ett begränsat antal bilar och under kvällen kommer parkeringsavgiften att vara 40 kronor. Vi vill därför rekommendera dig som kan att cykla, gå eller åka kollektivt till arenan. Buss kommer att gå från Ockelbo, Hofors och Gävle. Läs mer under nedan rubrik.

Bussar

Det kommer att gå evenemangsbussar från Gävle, Ockelbo och Hofors. Mer information kommer.

Är ni en eller flera föreningar som vill gå ihop och boka en egen buss till och från arenan? Inga problem! För att fylla en buss krävs ca 40-50 personer. Vid intresse, kontakta Anna-Karin Sågström på 026-24 13 06 eller anna-karin.sagstrom@goranssonarena.se.

Livesändning

Galan kommer att livesändas via Mittmedias egna digitala kanaler, arbetarbladet.se och gd.se.

Mer information

En hemsida för evenemanget kommer att presenteras inom några veckor. Där hittar du mer information om galan, biljetter, partnerskap och mycket mer.

Du kan även följa evenemanget på Facebook och Instagram.

Föreningsutskick (2017-11-21) PDF

Länk till Göransson Arena om Idrottsgalan