Woody Ungdomsledarstipendium

Woody ungdomsledarstipendium riktar sig till ungdomsledare i föreningar med lag i distriktens ungdomsserier. Stipendiet ska ge de utvalda ungdomsledarna kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte under en utbildningsdag.

Ansökningstiden för 2016 är mellan den 1 april till 31 augusti.

Ansökningsförfarande

Ansökan om Woody Ungdomsledarstipendium sker endast via internet. Där har föreningarna möjlighet att anmäla och föreslå ledare till stipendiet. Dessa ansökningar sammanställs och selekteras sedan av respektive SDF som föreslår stipendiater till SvFF. Antalet stipendiater per SDF tas ut enligt samma mall som används för A-tränarutbildningen.

Ansökningstiden för 2016 är mellan den 1 april till 31 augusti.

Kriterier

Woody ungdomsledarstipendium har några enkla men viktiga kriterier som ska uppfyllas för att vara berättigad att söka:

Ungdomsledaren

  • ska ha minst 3 års erfarenhet som ungdomsledare i en förening
  • ska vara tränare/ledare för ett lag i åldersklassen 12 – 15 år
  • ska tillhöra en breddförening (ej elitförening i dam- och herrallsvenskan samt Superettan)

Utbildningsdagar

Stipendiaterna får vara med på två utbildningsdagar där bl.a. de senaste trenderna inom internationell ungdomsfotboll behandlas och föreläsaningar om ledarskap. Utbildningsdagen ska också ge möjlighet till erfarenhetsutbyte bland stipendiaterna. Ett specifikt program utarbetas för utbildningsdagen som genomsyras av kompetenshöjning, inspiration och utveckling.

Utbildningsdagarna kommer att genomföras den 10-11 oktober i samband med landskampen Sverige-Bulgarien. Stipendiaterna måste närvara på utbildningsdagarna för att bli en officiell stipendiat av Woody Ungdomsledarstipendium,

Certifikat

Stipendiaterna kommer att få ett certifikat som visar att man erhållit det nyinstiftade stipendiet som på sikt syftar till att höja statusen på ungdomsledaren och skapa stolthet över det arbete man utför.

Från ungdomsspelare till landslagsspelare

En tidigare dam- och herrlandslagsspelare kommer att presenteras för stipendiaterna under utbildningsdagen. Syftet är att visa ungdomsledarens betydelse i verksamheten från spelarnas egna erfarenheter.