Förtydligande träningsmatcher

Vid GFF styrelsemöte 2/4 togs beslut om träningsmatcher, som publicerades dagen efter. Det beslut som publicerades har lett till många frågor och en förtydligande är på sin plats. Beslutet sätter inte stopp för träningsmatcher, vi vill med rekommendation i första hand få seniorlag att fundera över de inplanerade träningsmatcherna då serierna startar i mitten på juni.

GFF förbjuder inte barn och ungdomar att spela träningsmatcher, är lagen överens om att spela och följer de riktlinjer som Folhälsomyndigheten gått ut med, så är det helt ok att spela. Seriespelet för barn och ungdomar startar i början av maj och vi erbjuder då matcher enligt spelschema.

Länk till SvFFs sida med riktlinjer och övriga länkar kring riktlinjer med anledning av Coronautbrottet.

Länk till Folhälsomyndigheten - "Det här gäller kring träningsmatcher"

GFF förbjuder alltså inte träningsmatcher varken för damer, herrar, barn eller ungdom.
Det vi efterlyser är en extra tanke kring varför matchen spelas och då framförallt de lag som startar sina serier i mitten av juni (damer/herrar), medans barn och ungdomar kan ha en större nytta av att spela träningsmatch i april.

Vi vill framförallt inte att föreningars verksamheter ska ställas in, så som rådande riktlnjer från Folkhälsomyndigheten har till idrotten.

  • Att vara igång utomhus är bra för hälsan.
  • Vid symptom stanna hemma.
  • Inga stora folksamlingar (50 personer), här räknas inte spelare, ledare och domare.

Var rädda om er och andra - vid symptom stanna hemma!