Sverige möter Frankrike i Gävle

Efter sommaren kickar futsalsäsongen igång. Nu står det klart att herrlandslaget i futsal ska spela säsongens två första landskamper i Gävle. Den 25-26 september kommer Frankrike på besök för ett dubbelmöte i Gavlehovshallen.

Herrlandslaget har under det senaste året spelat i olika städer – från Visby, Norrköping och Eskilstuna till Örebro senast i april. Nästa säsongs två första landskamper kommer att spelas i Gävle.

– Fantastiskt kul för staden Gävle och inspirerande för våra klubbar i kommunen att landslaget i futsal kommer hit, säger Sofia Edelbrock, evenemangsansvarig i Gävle Kommun.

I Gavlehovshallen kommer Frankrike att stå för motståndet i två träningslandskamper. Första matchen spelas tisdag 25 september och returmötet äger rum onsdag 26 september.

– Det är spännande och väldigt inspirerande att herrlandslaget i futsal får möjligheten att spela säsongens första landskamper i en toppmodern inomhusarena som Gavlehovshallen. Medarrangören Gestriklands Fotbollförbund har de senaste åren haft en uppgående trend vad gäller antal lag och spelare i futsal och vi hoppas givetvis att landskamperna ska kunna bidra med en ökning av intresset för sporten i hela regionen.

Frankrike är en futsalnation på frammarsch och ligger just nu på 15:e plats på UEFA:s ranking, Sverige på 29:e plats. Tidigare i år spelade Frankrike sitt första stora mästerskap när de kvalificerade sig för EM-gruppspel. I Slovenien spelade de bland annat oavgjort mot Spanien (tvåa på rankingen) som tog sig hela vägen till final.

– Att få möta Frankrike är en bra sportslig utmaning för oss med tanke på den fasen vi är i just nu med landslaget, säger Per Broberg.

Dubbelmötet med Frankrike blir också början på Sveriges förberedelser inför VM-kvalet som startar i januari nästa år.

Futsal: Enligt FIFA och UEFA en av världens snabbast växande sporter. Svenska Fotbollförbundet representeras idag av både herr- och damlandslag. Damerna spelade sin första historiska landskamp under våren 2018. #swefutsal #viärsverige

För mer information, vänligen kontakta:

Per Broberg, Utvecklingsansvarig Futsal SvFF

per.broberg@svenskfotboll.se, 072-510 81 78

Gert Nilsson, Evenemangsansvarig SvFF

gert.nilsson@svenskfotboll.se, 08 735 95 31

Sofia Edelbrock, Evenemangsansvarig Gävle Kommun

sofia.edelbrock@gavle.se, 026-17 88 64

Anders Nordén, Kanslichef Gestriklands Fotbollförbund

anders.norden@fotboll.gastidr.se, 070-270 82 75