Årets julklapp?

Jubileumsboken - Gestriklands Fotbollförbund 100 år.
"Med bredden till toppen" författare Martin Alsiö
128 sidor fotbollshistoria från Gestriklands Fotbollförbund
Beställningar görs på fotboll@gastidr.se
Endast 100 kronor/bok.

Kort presentation av boken.

Med bredden till toppen är Gästriklands fot­bollshistoria i mikroformat. Här samlas berät­telser om hur distriktets alla klubbar satt sina unika avtryck i minnet och intet ont anande smalben. För många blev det bara enstaka sä­songer. Andra blev lyckliga evighetsmaskiner på breddnivå. Några uppfyllde drömmen om att bli jättedö­dare för en enda match. Fem av dem klarade sig hela vägen till Allsvenskans ära och berömmelse. Och en förening har till och med blivit svensk mästare.

Med bredden till toppen är en del i Gestriklands FF:s 100-års­firande. Här finns berättelser om hur och varför lokalfotbol­len organiserades som den gjorde och dess långa utveckling under det första seklet. Vi möter några av de pionjärer som spred fotbollen runt distriktet redan innan de första serierna och cuperna hunnit startat. Och vi hittar en unik film som innebar startskottet för damfotbollens popularisering över landet redan 1917. Två gånger har den stora världen i form av VM-turneringar utspelats i distriktet, för herrar 1958 och för damer 1995.

Detta är mycket sällsynt – att ett distriktsförbund samlar samtliga sina klubbars historia i en enda bok. Se det inte som någon definitiv slutprodukt av hur allting varit, utan hellre som en katapult att göra framtiden ännu bättre, såväl i histo­rieskrivandet som på fotbollsplanerna.

Gestriklands Fotbollförbund 100 år