Fotbollens Spela Lek & Lär

Gestriklands Fotbollförbund tillsammans med SISU Idrottsutbildarna bjuder in till en föreningskonferens med fokus på fotbollens spela, lek och lär.
Lördag 23/3 åker vi med buss till Stockholm för en heldagskonferens med FSLL i fokus och dagen avslutas med EM-kval matchen Sverige-Rumänien på Friends.

INBJUDAN (PDF)

SISU Idrottsutbildarna tillsammans med Gestriklands Fotbollsförbund bjuder in till föreningskonferens med temat: Sveriges bästa barn och ungdomsfotboll

Vår gemensamma målsättning är att all barn- och ungdomsfotboll i Gästrikland ska bedrivas i enlighet med Fotbollens Spela, lek och lär (FSLL).
Här beskrivs den inriktning och de värderingar som ligger till grund för det som svensk fotboll står för.
Vårt gemensamma uppdrag blir att alla vuxna runt våra fotbollsmiljöer ska ha god kunskap i hur man bedriver en sund, hållbar och utvecklande verksamhet. Dit når vi endast genom att lyfta in och implementera helhetstänket kring svensk barn- och ungdomsfotboll i styrelserummet och bland ledare i våra föreningar.

EM-kval: Sverige-Rumänien på Friends Arena!
Efter en dag fylld av fotbollssnack sätter vi full fart mot Friends Arena och Sveriges första EM-kvalmatch mot Rumänien.

Tillfälle: Heldag, lördagen den 23/3.
Plats: Scandic Infra City, Upplands Väsby/Friends Arena.
Kostnadsfritt för dig som deltar med stöd av Idrottslyftet. Max 3 personer/förening.(I mån av plats finns möjlighet att anmäla fler personer/förening.)
Målgrupp: Styrelse och andra ledande funktioner, exempelvis ungdomsansvar eller kommittémedlem i förening.
Anmälan: Länk till anmälningsformulär, anmälan senast 10/3.
Frågor: Olof Hansson, SISU Idrottsutbildarna, olof.hansson@gavleborg.rf.se, 072-355 19 85

Utgångspunkter
Fotbollens spela, lek och lär (FSLL) beskriver inriktningen för barn- och ungdomsfotboll och de värderingar som svensk fotboll står för. Syftet med FSLL är att alla föreningar ska ha en gemensam tanke med sin verksamhet. De senaste åren har vi i fotbollsdistriktet Gästrikland arbetat för och nått mängder av ledare genom de nya ungdomstränarutbildningarna C- och B-ungdom.

Svensk fotboll förändras Idrottsrörelsen är inne i ett stort och övergripande förändringsarbete www.strategi2025.se och svensk fotboll är en del i detta. Med barn- och ungdomsfotbollen i fokus, tar vi nu sikte på styrelserummen och andra ledande funktioner i föreningarna för att hänga med på denna resa. Här är SvFF:s nya version av Fotbollens spela, lek och lär. Vi arbetar gemensamt under dagen utifrån delarna;

  • Fotboll för alla
  • Barn och ungdomars villkor
  • Fair Play
  • Hållbart idrottande
  • Fokus på glädje, ansträngning och lärande

Ert deltagande och engagemang på denna konferens är en förutsättning och ovärderligt för utvecklingen av barn- och ungdomsfotbollen i Gästrikland. Är er förening redo att ta ansvaret i denna viktiga utvecklingsprocess?
Tillsammans gör vi skillnad!

Lördag 23/3
Buss avgår från:
Hofors busstation 06.45
Sandviken resecentrum 07.10
Gävle Teknikparken 07.30
På Scandic i Upplands Väsby stannar vi för konferens 09.30–16.00 med pauser för förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika.
Därefter rullar bussen vidare till Friends Arena och Sverige–Rumänien.
Bussen rullar hemåt cirka 21.00 och stannar på vägen hem i Gävle, Sandviken och Hofors.

Innehåll & material
-Samtalsledare från Svenska Fotbollförbundet, SISU Idrottsutbildarna samt Gestriklands Fotbollförbund
-Fotbollens spela, lek och lär
-#nolltugg
-spelformer
-diplomerad förening

Kontakt
Olof Hansson, SISU Idrottsutbildarna, olof.hansson@gavleborg.rf.se, 072-355 19 85
Mattias Bergdahl, SISU Idrottsutbildarna, mattias.bergdahl@gavleborg.rf.se, 070-511 09 75

Välkommen! // SISU Idrottsutbildarna Gävleborg & Gestriklands Fotbollförbund

Så många som möjligt – Så länge som möjligt – Så bra som möjligt