Uppdaterad riktlinjer

Idag den 29/5 förändrade Folkhälsomyndigheter sina riktlinjer för idrotten. Detta innebär att seniormatcher (om man förhåller sig till övriga riktlinjer) tillåts starta 14/6.

För distriktets del innebär det att vi får starta våra lokala seniorserier den 14/6, detta innefattar även DM.

SvFF uppdaterade idag riktlinjerna för svensk fotboll och dessa finner ni här - LÄNK

GFF kansli

Från 1/6 jobbar vi 80% på GFF kansli, schema för vem som jobbar när uppdateras varje vecka här.

Ny möjlighet till nya mål

Vi kan nu erbjuda föreningar att ansöka om inköp av två kompletta 9 mot 9 mål (med nät, frakt, moms) för endast 8450 kronor. Detta är möjligt tack vare pengar som beviljats distriktet från SvFF samt att RF-SISU Gävleborg reserverat medel, totala kostnaden för de två kompletta målen är 25350 kronor, varav föreningen alltså endast behöver betala 8450 kronor.

Vi har medel för att bevilja till totalt 6 föreningar (12 mål) och ansökan ska vara inne senast 31/5 till Gestriklands Fotbollförbund

I helgen startar det...

Matcher i barn- och ungdomsfotbollen startar i helgen. Vi vill påminna om att matcherna genomförs efter Folkhälsomyndighetens råd och SvFF riktlinjer.

  • Bara friska och symptomfria personer deltar i aktiviteterna
  • Det finns goda möjligheter att tvätta händerna (vi förordar att försöka undvika ombyte i omklädningsrum om möjligt)
  • Undvik trängsel mellan människor (vi förordar tomt på läktare/runt plan, ingen publik)

Matcherna har inget krav att spelas, utan de ska ses som att lagen erbjuds match enligt spelschema. Vill något lag inte spela så måste inte matchen flyttas utan förblir ospelad, ledare måste respektera att det kan finnas olika uppfattningar inom olika lag kring matchen.
Var rädda om varandra!

Sänd er match genom appen Min Fotboll

Eftersom matcher för barn- och ungdomar enligt SvFF.s skarpa rekommendationer och våra direktiv ska genomföras utan publik är det ett utmärkt tillfälle att livesända matcherna genom appen Min Fotboll. Det är superenkelt att sända, men du behöver en roll som ledare/admin eller som rapportör för laget som du ska filma om du ska lyckas.

Så här gör man

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter